Jak na domácí sušené maso ?

Napsal pes (») 3. 3. 2013, přečteno: 960×

Stačí mít pouze sušičku na ovoce a maso :D Lze použít i klasickou troubu, ale sušička je vhodnější.

Jaké je vhodné maso? :

kuřecí, krutí, telecí, jehněcí, hovězí, skopové, vepřové a libové ryby. Mohou být i vnitřnosti ( plíce, srdce, játra, žaludky atd.)  Ostatní- Vepřové kůže, uši, záušky ,ocásky, hrtan, kuřecí křídla apod.

 Maso krájejte na kousky asi tak 5x2cm  na tloušťku 0,5cm. Svalovina je suchá za 9-10 hodin, vnitřnosti za 15 hodin a vepřové kůže nebo uši asi tak za 24hodin ( někdy potřebují více hodin) .

Skladování:

Když se maso vysuší, nechte ho chvilku v kuchyně  vyvětrat. :D Potom ho dejte tam , kde není vlhkost. Chcete ho skladovat déle dejte ho do lednice, lépe do mrazáku.

Pejsek si jistě oblíbí. A jak rád :)

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad
Facebook MySpace Google Twitter Topčlánky.cz Linkuj.cz Jagg.cz

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
AluSsak z IP 83.208.130.*** | 4.3.2013 16:55
Tak to vyzkouším, ale nevím jestli budu moct "využívat" smile troubu na tak dlouho.... smile
Anýý z IP 79.170.249.*** | 7.3.2013 19:05
Dobrý nápad, kdybych náhodou měla psa tak to určitě vyzkouším.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a sedm