Stačí mít pouze sušičku na ovoce a maso :D Lze použít i klasickou troubu, ale sušička je vhodnější.
Jaké je vhodné maso? :
kuřecí, krutí, telecí, jehněcí, hovězí, skopové, vepřové a libové ryby. Mohou být i vnitřnosti ( plíce, srdce, játra, žaludky atd.) Ostatní- Vepřové kůže, uši, záušky ,ocásky, hrtan, kuřecí křídla apod.
Maso krájejte na kousky asi tak 5x2cm na tloušťku 0,5cm. Svalovina je suchá za 9-10 hodin, vnitřnosti za 15 hodin a vepřové kůže nebo uši asi tak za 24hodin ( někdy potřebují více hodin) .
Skladování:
Když se maso vysuší, nechte ho chvilku v kuchyně vyvětrat. :D Potom ho dejte tam , kde není vlhkost. Chcete ho skladovat déle dejte ho do lednice, lépe do mrazáku.
Pejsek si jistě oblíbí. A jak rád :)